Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2009 23:09 - Синдикален дом
Автор: boyana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2988 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2009 21:24



 
          Така ще изглежда новият Синдикален дом в Пловдив.С мраморни колони,мраморът  е от о. Крит.Светъл,лек ,бял и въздушен.С две водни огледала от  страни на стълбището.А вода ще има ли?!
  Но защо на проекта не виждам КЕСТЕНИТЕ?
Къде са дърветата,зеленото на Пловдив.Когато отсичат дърво,сякаш губим приятел...Става голо и блесналото слънцето   те ослепява.Гръцката фирма навярно добре ще изпълни проекта,но  тук е България!Ние  не сме голи чукари.Е,нямаме Акропол и Бяло море, маслини  и портокали също нямаме.
  Кестените и липите пред входа са нашата естествена непосредствена паркова   растителност.Тя се възпроизвежда бавно,то не е саксия с палма или фикус или разните му там южни парникови цветя.
   Нека спасим кестените,сенките им в пловдивската жега и зелените им прегръдки в летните нощи!
Започна реконструкцията на Синдикалния дом
Източник: News.Plovdiv24.bg 11:34 / 29.10.2008 image Отпечатай image Изпрати
image © Plovdiv24.bg image
Протоколът за строителство на Синдикалния дом е подписан в началото на седмицата и вече се работи по ремонта, съобщи за Plovdiv24.bg главният инженер на общината Пейчо Михов. Проектът е връщан със забележки от главния архитект на града Румен Русев два пъти и сега, когато те са отстранени, строителството може да започне. 30-месечен е срокът за извършване на реконструкцията. Общата стойност на проекта надхвърля 42,3 млн. лева. Предвижда се изграждане на две многофункционални зали, конгресен център и подземен паркинг.
 
  Така ще изглежда Синдикалния дом в Пловдив след реконструкцията
За Синдикалния дом само най-доброто: мрамор от остров Крит и седалки с акустика
Източник: News.Plovdiv24.bg 08:39 / 22.07.2009 image Отпечатай image Изпрати
image © Plovdiv24.bg image виж галерията image
Оживлението по реконструкцията на Синдикалния дом се вижда с просто око и от случайния минувач. Като се влезе зад загражденията на строителната площадка, става ясно, че се действа на всички нива из целия обект от 16 000 кв. м.
  "Работим много усилено - и вътре в сградата, и по фасадата, покривът е вече готов - потвърди техническият ръководител инж. Полихронис Хапсалис пред репортер на Plovdiv24.bg. -На много места вече е положен гипсокартон. Започнахме в края на октомври, до април 2011 г. е крайният срок, но ще приключим по-рано. В момента на обекта се трудят 45 души, почти всички фирми са пловдивски."
  Според инж. Хапсалис името на гръцката фирма "Актор" - автор и изпълнител на проекта, е гаранция за най-високо качество. Освен че била най-голямата гръцка строителна фирма, чието дело е най-модерният театър в Атина, тя е и първата регистрирана в България чуждестранна фирма от бранша.
  "Работим само с най-висококачествени материали. И климатизацията, и дограмата са на водещи световни фирми, изолацията на покрива направихме с ПВЦ-мембрана. Вътре ще вкараме гръцки мрамор от остров Крит", увери техническият.
  В момента правят проучване на различни варианти за седалките в залите, които да отговарят на всички акустични изисквания. Изключително разчитат на естествената акустика, защото това е особено важно за един театър. Сцената ще е с шест движещи платформи с други три платформи отпред за оркестъра, така че и най-големият световен ансамбъл да може да изнесе своята програма пред пловдивчани. Най-голямата зала ще е с 550 места, освен нея ще има кина и конферентни зали.
  На първия етап, за който сега е осигурено финансирането, ще се извърши реконструкцията на съществуващата зала. Новата П-образна сграда отгоре и подземният паркинг на шест нива за 90 коли, за който вече има изработен подробен устройствен план и одобрени идейни проекти, ще се строят на втория етап.



Тагове:   дом,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mrazekoff - Какво е,
19.10.2009 19:45
Пловдив без дървета???????
Ако ше и златни постройки да се правя без дървета този най-красив (за мене) български град е нищо.
Например ул. "Иван Вазов" без чинарите ще е някакъв "сокак"- уличка в анадола.
Не давайте , не допускайте да се строи без разстителност без въздух, а на който не му изнася да си върви с Гърция и да си строи по сипеите и нагретите чукари -
Тук е България, .....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: boyana
Категория: Лични дневници
Прочетен: 153535
Постинги: 60
Коментари: 53
Гласове: 2058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930